Vertegenwoordigde Studies

/Vertegenwoordigde Studies
Vertegenwoordigde Studies 2013-10-31T16:25:41+00:00

Na een fusie is Innovum de vertegenwoordigende studievereniging van Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek te Fontys Hogescholen Eindhoven gaan vormen. Met de snelle groei in de technische hoofdstad van Nederland werden hier niet veel later ook Mechatronica en Automotive aan toegevoegd.

Automotive

Binnen het automotive domein ligt de focus op onderzoek en ontwikkeling voor besturingssystemen, elektronische systemen, drivetrains en powertrains, ook de verlaging van de emissie van motoren en voertuigdynamica hebben binnen de studie de aandacht.

Elektrotrechniek

Elektrotechniek bepaalt ons leven. Het is vaak niet zichtbaar; je beleeft het. In draadloos internet, smartphones, LED-verlichting, digitale tv, 3D-navigatie en gamingrobots bijvoorbeeld.

Mechatronica

Mechatronica is een relatief nieuwe opleiding van Fontys Hogescholen. In de studie worden het beste van Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek samen gebracht. Op deze wijze worden ingenieurs gevormd, die op alles voorbereid zijn.

Werkuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde is een discipline die zich richt op het construeren van machines en apparaten. Een belangrijk gedeelte van het werk van een werktuigbouwkundige bestaat uit het technisch ontwerpen.

Fontys